Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте предсједника

Питајте предсједника

>

Кривокапић – Вархељи: Европске вриједности да буду мјера црногорског друштва

Кривокапић – Вархељи: Европске вриједности да буду мјера црногорског друштва
Датум објаве: 04.05.2021 20:00 | Аутор: Кабинет предсједника Владе

Испис Штампај страницу


Предсједник Владе Црне Горе, проф. др Здравко Кривокапић састао се данас у Подгорици са европским комесаром за проширење и сусједску политику Оливером Вархељијем.

У Црну Гору је стигао контингент од 2.340 Пфизер-БиоНТецх вакцина од укупно 42.000, које финансира Европска унија и које се допремају уз подршку Аустрије. Премијер Кривокапић захвалио је ЕУ на несебичној подршци коју пружа Црној Гори у борби против ЦОВИД-19. Кривокапић је поручио да Црна Гора остаје посвећена реформама на путу ка ЕУ.

„Европске вриједности треба да буду мјера црногорског друштва“, нагласио је премијер Кривокапић. Премијер је истакао да се Влада залаже да Црна Гора буде држава социјалне правде и грађанско друштво, које тежи економској стабилности и финансијској одрживости.

Европски комесар за проширење истакао је значај нове метододлогије преговора, поручивши да ЕУ очекује од Црне Горе прогрес у области владавине права, која ће, како је нагласио, бити у посебном фокусу европских партнера“, поручио је Вархељи.

На састанку је поред здравствене ситуације, разговарано и о кинеском кредиту, као и о тужилачким законима. Вархељи је у том дијелу изразио захвалност Влади на предузетим корацима и напорима, у циљу прибављања и усаглашавања мишљења са Венецијанском комисијом.
    
КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ