Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте предсједника

Питајте предсједника

>

Посјета комесара Вархељија Црној Гори поводом прве испоруке Пфизер/БиоНТецх вакцина које финансира ЕУ

Датум објаве: 03.05.2021 10:45 | Аутор: СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Испис Штампај страницу


Европски комесар за сусједство и проширење Оливер Вархељи посјетиће Црну Гору у уторак, 4. маја 2021. године, поводом допремања у Црну Гору прве испоруке Пфизер/БиоНТецх вакцина које финансира ЕУ.

Том приликом предсједник Владе Здравко Кривокапић и комесар Вархељи посјетиће пункт за вакцинацију у Музичком центру у Подгорици (В Пролетерска 4/1) у 13.00 сати, након чега ће у 13.15 дати изјаве за јавност.

Укупно 42.000 доза БиоНТецх/Пфизер вакцина биће испоручено Црној Гори од почетка маја до августа. Испорука вакцина финансира се из пакета финансијске помоћи вриједног 70 милиона који је Европска комисија усвојила у децембру 2020. године, како би партнерима из Западног Балкана помогла у покривању трошкова куповине вакцина. Подјелу вакцина, чију куповину финансира ЕУ, омогућила је Аустрија склапањем правних аранжмана са произвођачем и партнерима из Западног Балкана.

Заинтересовани медији позивају се да се пријаве за праћење овог догађаја слањем имејла на пр@гов.ме. Имејл је потребно послати до уторка, 4.5.2021. у 9х и у њему навести имена новинара/фотографа/сниматеља и редакције која жели да прати догађај.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ