Manja slova Veća slova RSS

Pitajte predsjednika

Pitajte predsjednika

>

Premijer Krivokapić: Zauvijek ćemo pamtiti murinske žrtve

Premijer Krivokapić: Zauvijek ćemo pamtiti murinske žrtve
Datum objave: 30.04.2021 12:38 | Autor: Kabinet predsjednika Vlade

Ispis Štampaj stranicu


Povodom 22 godine od bombardovanja varošice Murino, predsjednik Vlade Crne Gore, prof. dr Zdravko Krivokapić položio je danas vijenac na spomenik murinskim žrtvama. U delegaciji Vlade, osim premijera, bili su i ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović.

Krivokapić je podsjetio da je u avgustu prošle godine najavio da će prvom prilikom posjetiti Murino, kako bi i lično iskazao poštovanje stradalima.

“Danas to obećanje ispunjavam i polažem vijenac kako bih pokazao da Crna Gora ne zaboravlja niti jednu jedinu žrtvu, te da sjećanjem na ovakve događaje iskazujemo vjeru da se takvo stradnje više nikad neće ponoviti”, istakao je premijer Krivokapić, ukazavši da je prethodna vlast zaobilazila Murino, ali da će nova Vlada i tu, kao i druge nepravde, ispraviti.

„Ovu, 22. godišnjicu stradanja nevinih žrtava u Murinu, među kojima je i troje djece, obilježavamo na dan koji je simbol stradanja. Moje misli su sa porodicama Julije, Olivere, Miroslava, Vukića, Milke i Manojla. Oni će uvijek živjeti u našim sjećanjima, a njihova nedužna žrtva i tragična sudbina, opomena su i obaveza cijelom našem društvu da sačuva mir, suživot i sklad“, kazao je premijer.

Krivokapić je naglasio da je Crna Gora, tokom nešto više od dvije decenije nakon ovih nemilih događaja, prolazila kroz različite faze društveno političkog sazrijevanja.

„Ovakvi događaji ostali su bolan dio prošlosti, a naša zemlja krenula je putem obnove i prosperiteta, baštineći demokratiju i pravdu kao temelje svoje državne politike. Ipak, ljudske žrtve koje je Crna Gora položila zauvijek ćemo pamtiti. Nek im je vječna slava!“, zaključuje se u saopštenju premijera Zdravka Krivokapića.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE

FOTO I VIDEO:
https://flic.kr/s/aHsmVsJMQM