Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте предсједника

Питајте предсједника

>

Премијерски сат – премијер Кривокапић: Као премијер имам право и дужност да разријешим члана Владе чијим радом нисам задовољан

Премијерски сат – премијер Кривокапић: Као премијер имам право и дужност да разријешим члана Владе чијим радом нисам задовољан
Датум објаве: 28.04.2021 14:14 | Аутор: КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Испис Штампај страницу


Предсједник Владе, проф. др Здравко Кривокапић казао је одговарајући на питање Ивана Брајовића из Клуба посланика Социјалдемократа Црне Горе да нема потребе да он долази у Скупштину кад се буде расправљало о разрјешењу министра правде Владимира Лепосавића.

„Зашто немате Закон о Скупштини, већ се на Пословник позивате? Зашто немамо Закон о Влади? У државама које имају Закон о Влади одмах по разрјешењу престаје функција и да имамо тај закон не бисмо морали да се бавимо претпоставкама. Ја се не бавим претпоставкама већ само истином, јер истина ослобађа“, казао је Кривокапић.

Кривокапић је у писаном одговору посланику Брајовићу истакао да као премијер који руководи Владом одговорно, има и уставно и законско право да предложи смјену члана Владе чијим радом није задовољан.

„У свом раду нећу робовати очекивањима ни владајуће већине, ни опозиције, а за свој рад прије свега одговарам грађанима Црне Горе и учинићу све да на рад ове Владе буду поносни и грађани који су гласали за промјене и оздрављење Црне Горе, као и они који су подржавали или и данас подржавају смијењени систем чије је име само процедурално било Влада, а суштиснки, то видимо свакодневно, корупција Црне Горе. Уважавајући Вашу забринутост када је у питању динамика стављања предлога за разрјешење члана Владе на дневни ред сједнице Скупштине, ово питање бих могао лично Вама да поставим, као посланику Парламента, јер би о њему Ви морали имати више сазнања од мене, будући да се налази у законодавном тијелу чији сте члан. Оно што Вам, господине Брајовићу, са сигурношћу могу рећи је да нема разлога за забринутост ни Вас лично, нити било ког грађанина Црне Горе за рад Владе, јер ништа у њеном раду није уздрмано и нетранспарентно, сви њени чланови заједно са мном боре се и бориће се, да се до танчина разоткрију сва непочинства претходне власти чији сте неодвојиви дио били и Ви лично, а сав рад Владе Црне Горе усмјерен је на оздрављење институција система које сте, као коалициони партнер, и Ви разарали“, казао је Кривокапић.

Премијер је закључио да Влада Црне Горе ради одлучно и пуним капацитетом, на промјенама које су, како је рекао, видљиве и које ће бити све видљивије грађанима Црне Горе.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ