Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте предсједника

Питајте предсједника

>

Премијер Кривокапић честитао Свјетски дан Рома: Потпуна инклузија ромске заједнице један од императива Владе

Премијер Кривокапић честитао Свјетски дан Рома: Потпуна инклузија ромске заједнице један од императива Владе
Датум објаве: 08.04.2021 09:16 | Аутор: КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Испис Штампај страницу


Предсједник Владе Црне Горе, проф. др Здравко Кривокапић честитао је у име Владе и у своје лично име припадницима ромске заједнице, Свјетски дан Рома.

"Желим да сви они који су свој “точак” неисцрпне енергије и своју химну непрекидне селидбе удомили баш у Црној Гори, осјећају мир, слободу и ширину у којима могу да остваре сва своја неупитна права.

Надам се да народ чије име значи Човјек, у држави која се декларише као грађанска заједница равноправних народа, култура и вјера, са мериторним и сврсисходним институцијама система, може да препозна путеве и начине кроз које ће сви његови капацитети и таленти постати истинско друштвено добро. Потпуна инклузија ромске заједнице у црногорски здравствени, школски, економски, социјални и правни систем, један је од императива, који стоји пред овом Владом.

Водимо се непобитном чињеницом да нема срећне заједнице без остварених и збринутих појединаца. Стога, не може бити ни слободне нити праведне Црне Горе ако је припадници ромске заједнице не би истински осјећали као свој топли и незамјењив дом", наводи се у честитки премијера Здравка Кривокапића.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ