Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте предсједника

Питајте предсједника

>

Премијер Кривокапић поводом Свјетског дана здравља: Пандемија ЦОВИД-19 сурово подсјетила на вриједност здравља

Премијер Кривокапић поводом Свјетског дана здравља: Пандемија ЦОВИД-19 сурово подсјетила на вриједност здравља
Датум објаве: 07.04.2021 09:21 | Аутор: КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Испис Штампај страницу


Предсједник Владе Црне Горе, проф. др Здравко Кривокапић казао је поводом Свјетског дана здравља да је очување здравља грађана један од главних приоритета Владе, Министарства здравља и читавог система здравствене заштите, који у борби с пандемијом ЦОВИД-19 показују високу одговорност према својим грађанима.

„Пандемија ЦОВИД-19, сурово је подсјетила цијели свијет на вриједност здравља и на мјесто које у систему, по природи ствари, заслужују да заузимају наука, медицина и солидарност. Надамо се да ће наша држава и читаво човјечанство из ове ситуације изаћи отпорније и богатије за једно ново искуство и једну мудру и трајну поуку нашим потомцима.

Свјетски дан здравља прилика је да Свјетској здравственој организацији захвалимо за све напоре које улаже на глобалном плану, како би право на здравље као једно од основних људских права било доступно свима.

Овогодишња глобална тема СЗО “Изградња праведнијег, здравијег свијета”, указује да неравноправност јесте присутна и да тога није поштеђена ниједна средина. Зато у свим плановима и активностима које предузимамо, увијек истичемо опредијељеност Владе да створи друштво једнаких шанси“, поручио је премијер Здравко Кривокапић.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ