Manja slova Veća slova RSS

Pitajte predsjednika

Pitajte predsjednika

>

Vlada: Poštujemo Deklaraciju o Srebrenici, prestanite sa politikanstvom i manipulisanjem žrtavama

Datum objave: 29.03.2021 14:22 | Autor: SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu


Vlada na čelu sa premijerom, prof. dr Zdravkom Krivokapićem poštuje kontinuitet međunarodnih obaveza Crne Gore, kao i odluke svih međunarodnih institucija.

Takođe, Vlada poštuje Deklaraciju o prihvatanju rezolucije Evropskog parlamenta koju je usvojila Skupština Crne Gore 2009. godine, a u kojoj se osuđuje zločin genocida u Srebrenici počinjen 1995. godine, kao i svi drugi ratni zločini počinjeni tokom sukoba na prostorima bivše Jugoslavije.

Vlada Crne Gore niti želi, niti može da mijenja odluke međunarodnih sudova, ali ni da jedne narode proglašava genocidnim, a druge svetim, jer je to suprotno načelu da je svaki zločin pojedinačan, da ima konkretne izvršioce i nažalost, konkretne žrtve i da za takve zločine uvijek odgovaraju konkretni pojedinci. Vlada na čelu sa premijerom Krivokapićem osuđuje sve zločine učinjene od bilo koga i solidariše se sa porodicama svih žrtava bilo kog zločina.

Premijer Krivokapić zajedno sa ministrom pravde gospodinom Leposavićem i ostalim članovima Vlade izražava dubok pijetet prema svim žrtvama ratova na prostoru bivše Jugoslavije i poziva da se prestane sa svim vrstama politikanstva i manipulacije žrtvama. Pomirenje među narodima i državama regiona od najveće su važnosti za Vladu Crne Gore.

Aktuelna crnogorska Vlada izabrana je nakon demokratske pobjede građana Crne Gore i njihove volje da Crna Gora bude slobodna i ravnopravna, a ne zarobljena i privatna, da bude pravna država u kojoj vladaju zakoni, a ne pojedinci i da odlučno krene putem promjena u društvu u korist pomirenja i stvarne ravnopravnosti svih naroda, vjera i identiteta.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE