Manja slova Veća slova RSS

Pitajte predsjednika

Pitajte predsjednika

>

Premijer Krivokapić – Premijerski sat: Šteta prekidanja istraživanja, koje je započeto, iznosila bi oko 100 miliona eura

Premijer Krivokapić – Premijerski sat: Šteta prekidanja istraživanja, koje je započeto, iznosila bi oko 100 miliona eura
Datum objave: 25.03.2021 16:26 | Autor: KABINET PREDSJEDNIKA VLADE

Ispis Štampaj stranicu


„Ova Vlada se opredijelila za ekološku državu Crnu Goru, ali ne da bi to proklamovala, nego da bi to obezbijedila. Znate da je taj ugovor potpisan 2015. godine, odnosno neposredno prije 2016. godine, i to ako gledamo, jedan od rijetko dobrih ugovora koje je prethodna vlast uradila, u smislu korišćenja najviših standarda“, kazao je predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić, na Premijerskom satu odgovarajući na pitanje Miloša Konatara, predsjednika Kluba poslanika „Crno na bijelo”.

Premijer Krivokapić je poručio da je prvi stub Vlade zelena ekonomija, a to treba, kako je rekao, da bude sučeljavanje između onoga što nanosimo kao potencijalnu štetu, iako zbog razvoja tehnologije imamo vrlo zanemarljiv mogući negativni uticaj na životnu sredinu.

„Esencijalno pitanje je o direktnoj demokratiji. Sa zadovoljstvom bih prihvatio da svako pitanje koje predstavlja sukob mišljenja struke, nauke, nevladinih organizacija, medija, razriješimo na taj način. Sprovođenje klasičnog oblika referenduma bi koštalo državu dva miliona eura. Šteta prekidanja istraživanja, koje je započeto, bi iznosila negdje oko 100 miliona eura. Na prostoru Jadrana postoji oko 1500 sličnih bušotina sa različitim geološkim strukturama“, kazao je premijer Krivokapić.

Predsjednik Vlade je saopštio da su obnovljivi izvori energije neminovnost, a Vlada će se, kako je istakao, zalagati za sve ono što je demokratija.

„Ako možemo da sprovedemo referendum, a da malo košta, ja sam prvi spreman za to. Crna Gora u ovom trenutnku ne može da obezbijedi biometrijski pristup izjašnjavanju. A da bismo imali takav referendum koji malo košta, a nije pouzdan, mislim da bi bila loša poruka svima nama. Da li možemo da isprobamo, da to bude test, spreman sam za sve što smatrate da je najbolje rješenje. To nije jednostavan posao, traži dobru infrastrukturu, a znate da visokopojasni internet nije došao do mnogih mjesta u Crnoj Gori, što je preduslov koji garantuje da je svaki građanin ravnopravan i ima priliku da iskaže svoj stav. O tome možemo pričati, nadam se da će vrijeme dati najbolje rješenje“, zaključio je premijer Krivokapić.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE