Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте предсједника

Питајте предсједника

>

Премијер Кривокапић – Премијерски сат: Радимо у духу владавине права, добре сарадње са ЕК, јер то је наш пут

Премијер Кривокапић – Премијерски сат: Радимо у духу владавине права, добре сарадње са ЕК, јер то је наш пут
Датум објаве: 25.03.2021 15:20 | Аутор: Кабинет предсједника Владе

Испис Штампај страницу


„Ова Влада по Уставу има право да закон који се тиче поготово овога дијела, који је дефинисан споразуммом о придруживању и нашом обавезом да контролне мјере број три које се тичу управо ових закона буду усаглашени управо са Комисијом, а предуслов за то усаглашавање је наравно Мишљење Венецијанске комисије“, казао је предсједник Владе Здравко Кривокапић на Премијерском сату, одговарајући на питање Славена Радуновића из Клуба посланика Нове српске демократије, Демократске народне партије, Уједињене Црне Горе и Радничке партије.

Премијер Кривокапић је казао да у ВК стоје најкомпетентније особе које могу независно и непристрасно одлучивати, без обзира што се алудира на могућност лобирања бивших министара Пажина и Дармановића.

„Дубоко вјерујем да лобирање није могло да да овакав резултат. ВК није, као што неки – а поготово медији - спинују, дала ни негативно ни позитивно мишљење. Дала је своје мишљење у коме има одговарајућих препорука које су врло једноставне за измјену и одговарајућих препорука које траже одређене процедуре. Не можете да кажете да њихов став о закону о тужилачком савјету није такав. Он омогућава врло једноставну, уравнотежену структуру тужилачког савјета и то је прва прилика да можемо да смијенимо онога који је изнад Катнића. ВК тешко доживљава када је један човјек мета неког закона, без обзира што имају апсолутно по први пут разумијевање за овај процес. То је нешто што нико не воли да се деси, без обзира каква је та особа. У разговорима са дипломатским кором указао сам на злоупотребе које сваки грађанин, који ни не мора да буде правник, може да докаже да је нешто кренуло погрешним путем. Они су то прихватили, знају и имају другачији поглед. Јесте, Катнић је симбол одбране претходног система, али Вас молим да се сви вратимо свом елементарном задатку. Знам да вријеме тече, али ипак да радимо у духу владавине права, добре сарадње са ЕК, јер то је наш пут, пут опредјељења наше Владе да будемо сљедећа држава чланица ЕУ. То можемо да урадимо у периоду трајања мандата ове Владе“, казао је предсједник Владе.

Премијер Кривокапић је саопштио да је неправда представљала ожиљак који се није могао лако лијечити и која, иако присутна у свим дјеловима система, мора да се исправи, те да то захтијева стрпљење.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ