Manja slova Veća slova RSS

Pitajte predsjednika

Pitajte predsjednika

>

Premijer Krivokapić - Premijerski sat: DPS svojim činjenjem pokazao da Crna Gora nema većih neprijatelja od njih samih

Premijer Krivokapić - Premijerski sat: DPS svojim činjenjem pokazao da Crna Gora nema većih neprijatelja od njih samih
Datum objave: 25.03.2021 14:30 | Autor: Kabinet potpredsjednika Vlade

Ispis Štampaj stranicu


„Pitanje koje ste postavili sadržinski i nije pitanje, već politički pamflet koji sadrži niz neutemeljenih konstatacija o radu Vlade Crne Gore. Radi se o klasičnoj zloupotrebi instituta „poslaničkog pitanja“, ali to je već stvar Vaše političke kulture. Isključivo zbog građana, saopštiću Vam sljedeće: Saniranje pustoši koju ste ostavili za sobom nakon 30 godina vladavine, zahtijeva mnogo više vremena od tri i po mjeseca rada Vlade na čijem sam čelu“, kazao je predjednik Vlade Zdravko Krivokapić na Premijerskom satu, odgovarajući na pitanje Danijela Živkovića šefa poslaničkog kluba DPS-a i Liberalne partije.

Predsjednik Vlade je saopštio da se ne slaže da je u 100 dana svoga rada ova Vlada, na bilo koji način, narušila međunarodni ugled Crne Gore.

„Upravo suprotno, već u drugoj sedmici od preuzimanja dužnosti, boravio sam u Briselu i imao sastanke sa evropskim zvaničnicima, čime smo dodatno afirmisali opredjeljenje Vlade na putu evroatlanskih integracija i odlučne posvećenosti sprovođenju reformi i ispunjavanju obaveza iz evropske agende. Intenzivni bilateralni kontakti, razgovori koje sam imao sa njemačkom kancelarkom Merkel, austrijskim kancelarom Kurcom, te kontakti na ministarskom nivou potvrđuju otvorenost i spremnost naših međunarodnih partnera da sarađuju sa ovom Vladom“, istakao je premijer.

Predsjednik Vlade kazao je da je DPS svojim činjenjem pokazao da Crna Gora nema većih neprijatelja od njih samih.

„Crna Gora je samostalna i nezavisna od svih, samo nije od vaše bratije, kumova i rođaka koji su kombinacijama i mahinacijama pretakali javna dobra u svoje džepove. Kako možete da volite svoju državu ako ugasite na desetine preduzeća, ostavite bez egzistencije na desetine hiljada građana, ako dovedete do bankrota „Plantaže“, „Montenegroairlines“? Je li patriotski davati sebi plate od nekoliko desetina hiljada evra, stambene kredite od 300 hiljada evra. Da li je patriotski putovati džabe sa nacionalnim avio prevoznikom, a onda licemjerno lamentirati nad njegovom sudbinom kada računi stignu na naplatu? Sve čega ste se uhvatili, propalo je ili je pred propadanjem. Kako stigne koji izvještaj o finansijskom stanju u javnim institucijama – svugdje milionski minusi. Za razliku od imovine vaših partijskih vođa koja raste obrnuto proporcionalno. Vi, kao grupacija, ne umijete da funkcionišete u normalnim i redovnim uslovima. Poluge moći koje ste uspostavili za 30 godina vladanja ovom državom još uvijek su u stanju da destabilizuju crnogorsko društvo. Jednu po jednu gubite i to vas čini sve nervoznijim iz dana u dan, ali i spremnijim da idete do kraja u svom ekstremizmu. Pošto na vidjelo izlaze sva nepočinstva vaših partijskih saboraca, otimanje društvenih dobara i primjeri besomučnog pljačkanja državnih resursa, ostalo vam je još samo da spinujete priču o navodnoj ugroženosti države. Da time svjesno dovedete do društvenog sukoba, a potom se perfidno nametnete kao „miritelji i evropejci“. Na vašu žalost, ovaj put ste pročitani“, rekao je premijer Krivokapić.

Predsjednik Vlade je poručio da se vladanje DPS-a i satelita svodilo na to da se višemilionske putne petlje volšebno „zaboravljaju“ u projektima, partijski računi plaćaju državnim novcem, a patijskim činovnicima u državnim organima dodjeljuje na stotine stanova, za koje se plaćaju mjesečne rate od po 30-40 eura.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE