Manja slova Veća slova RSS

Pitajte predsjednika

Pitajte predsjednika

>

Održane konsultacije sa diplomatsko-konzularnim predstavnicima Crne Gore

Održane konsultacije sa diplomatsko-konzularnim predstavnicima Crne Gore
Datum objave: 19.03.2021 16:02 | Autor: SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu


Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić, državni i generalni sekretar u Ministarstvu vanjskih poslova Ljubomir Mišurović i Milica Perišić održali su danas drugi krug konsultacija sa ambasadorima.

Sastanku u prisustvovali ambasadori Aleksandar Moštrokol (Mađarska), Goran Poleksić (Rumunija), Milorad Šćepanović (Rusija), Dragica Ponorac (Ukrajina), Ivan Ivanišević (Francuska), Periša Kastratović (Turska), Ivan Leković (Belgija), šef Stalne misije pri NATO (Belgija) Dubravka Lalović, kao i generalni konzuli Željko Stamatović (SAD-Njujork) i Ivana Đukanović (Njemačka-Frankfurt).

Tokom konsultacija bilo je riječi o prioritetima i profesionalizaciji diplomatske službe, sa fokusom na jačanje ekonomske diplomatije, intenziviranje procesa evropske integracije, kao i unapređenje bilateralne i multilateralne saradnje u skladu sa vanjskopolitičkim prioritetima Crne Gore.

Nakon sastanka, ambasadori, šef Stalne misije i generalni konzuli vratiće se u zemlje prijema gdje će nastaviti da obavljaju svoje dužnosti.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

FOTO I VIDEO: https://flic.kr/s/aHsmUVGBPt