Manja slova Veća slova RSS

Pitajte predsjednika

Pitajte predsjednika

>

Premijer Krivokapić razgovarao s američkom ambasadorkom povodom 100 dana rada Vlade

Premijer Krivokapić razgovarao s američkom ambasadorkom povodom 100 dana rada Vlade
Datum objave: 17.03.2021 16:28 | Autor: KABINET PREDSJEDNIKA VLADE

Ispis Štampaj stranicu


Povodom 100 dana rada Vlade, predsjednik Vlade Crne Gore, prof. dr Zdravko Krivokapić, sastao se danas sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici, Nj.E. Džudi Rajzing Rajnke.

Premijer Krivokapić upoznao je američku ambasadorku sa svim postignućima koje je Vlada ostvarila u prvih 100 dana rada, poručivši da su zadovoljni ostvarenim rezultatima. On je naglasio da je u fokusu Vlade suzbijanje pandemije COVID-19 i masovna imunizacija građana, kao i borba protiv organizovanog kriminala i korupcije. Premijer Krivokapić iskazao je očekivanje da će SAD nastaviti da budu snažni podržavalac Crne Gore u njenoj namjeri da bude prva sljedeća članica EU.

Predsjednik Vlade istakao je da će Vlada u narednom periodu odgovornom politikom raditi na poboljšanju standarda svih građana Crne Gore, te da će učiniti sve da Crna Gora postane zemlja tolerancije i vladavine prava.

Ambasadorka Rajnke zahvalila je premijeru Krivokapiću na predstavljanju rezultata Vlade tokom prvih 100 dana njenog rada. Ona je naglasila da će Sjedinjene Američke Države nastaviti da podržavaju napore Vlade Crne Gore u procesu pridruživanja Evropskoj uniji i jačanja članstva Crne Gore u NATO-u.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE