Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте предсједника

Питајте предсједника

>

Кривокапић и Срзентић разговарали с представницима штампаних медија у Црној Гори

Кривокапић и Срзентић разговарали с представницима штампаних медија у Црној Гори
Датум објаве: 16.03.2021 17:15 | Аутор: Кабинет предсједника Владе

Испис Штампај страницу


Предсједник Владе, проф. др Здравко Кривокапић и министарка јавне управе, дигиталног друштва и медија, мр Тамара Срзентић, наставили су данас Континуирани дијалог са медијима.

Данашњем састанку присуствовали су представници штампаних медија, директорица Независног дневика Вијести, Маријана Бојанић, главни уредник Дневног листа Дан, Митар Ракчевић, директор Дневног листа Побједа, Драшко Ђурановић и извршна директорица Недељника Монитор, Милена Перовић.

Предсједник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић, казао је да је свјестан изазова са којим се суочавају штампани медији, те да је тешко преживјети на малом тржишту као што је Црна Гора. Кривокапић је истакао да су реформе у медијском сектору у Црној Гори кључне како би се обезбиједило објективно, професионално и кредибилно извјештавање јавности, али и одржив рад медија на уређенијем тржишту, које ће нам у пуном смислу пружити неопходни медијски плурализам. Кривокапић је још једном исказао пуну подршку напорима Министарства јавне управе, дигиталног друштва и медија да се састане са свим медијима у Црној Гори и жељу да буде упознат са свим предлозима и сугестијама које представници медија изнесу на састанцима.

„Циљ овог састанка је са једне стране да се упознамо, а са друге, да видимо који су то кључни проблеми са којима се суочавају штампани медији. Да их маркирамо и да покушамо заједнички да нађемо рјешења“, нагласио је Кривокапић.

Министарка Срзентић казала је да им није циљ гашење пожара, већ рјешавање системских изазова цјелокупног медијског сектора.

„Као што знате долазим из једне културе у којој медији, слобода говора, представљају једну од најважнијих компоненти савремене демократије. Не видим разлога да не радимо све да се и у Црној Гори приближимо овим стандардима или да се макар трудимо да ово уредимо на начин како је то уређено у највећем броју држава. У нама ћете имати искреног и отвореног партнера који је спреман да о свим темама разговара у оваквим и сличним форматима. И не само разговарамо, већ рјешавамо проблеме“, поручила је Срзентић.

Представници штампаних медија указали су на проблеме са којим се суочавају, високим трошковима које изискује дистрибуција новина као и постојећим монополом на тржишту.

Циљ Континуираног дијалога са медијима је добијање информација о највећим изазовима са којима се сусрећу сви представници медијске заједнице, како би се удруженим снагама постигла одржива рјешења у тој области.

Састанци са медијима биће организовани и у наредном периоду. Премијер Кривокапић и министарка Срзентић претходне седмице разговарали су са представницима РТЦГ-а, ТВ Вијести, ТВ Нова М и Прва ТВ.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ