Manja slova Veća slova RSS

Pitajte predsjednika

Pitajte predsjednika

>

Sastanak predstavnika pet ministarstava Vlade CG sa predstavnicima kompanije Tara Resources u vezi planirane višemilionske investicije u rudnik Brskovo u Mojkovcu

Sastanak predstavnika pet ministarstava Vlade CG sa predstavnicima kompanije Tara Resources u vezi planirane višemilionske investicije u rudnik Brskovo u Mojkovcu
Datum objave: 10.03.2021 14:29 | Autor: SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu


Danas je u zgradi Vlade Crne Gore održan sastanak predstavnika pet ministarstava Vlade Crne Gore sa predstavnicima kompanije Tara Resources u vezi planirane višemilionske investicije u rudnik Brskovo u Mojkovcu.

Sastanku su, ispred Vlade prisustvovali predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić; ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić; ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić; ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović; ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović i ministar ekologije, Ratko Mitrović kao i državni sekretari g. Marko Perunović, Aleksandar Ašanin i Danilo Mrdak.

Ispred kompanije Tara Resources bili su prisutni izvršni direktor Chris Janes, generalni menadžer rudnika Brskovo Richard Boffey, menadžer za zaštitu životne sredine u Tara Resources Petar Marković i konsultant Milan Niković.

Učesnici sastanka su razgovarali o svim benefitima projekta kao i mogućim negativnim uticajima sa posebnim fokusom na zaštitu životne sredine i kulturno istorijsko bogatstvo lokacije zahvaćene projektom.

Analizirala su se različita rješenja i dogovoreno je da kompanija Tara Resources dodatno razmotri sve sugestije koje su njihovi predstavnici dobili tokom sastanka od predstavnika Vlade, o čemu će, vrlo brzo, resorna ministarstva uključena u ovaj projekat biti informisana, a sve u cilju pronalaženja najboljeg rješenja kako za lokalnu zajednicu i Crnu Goru u cjelini tako i za strateškog investitora.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE