Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте предсједника

Питајте предсједника

>

Премијер Кривокапић разговарао са предсједницима општина поводом сложене епидемиолошке ситуације у земљи

Премијер Кривокапић разговарао са предсједницима општина поводом сложене епидемиолошке ситуације у земљи
Датум објаве: 03.03.2021 18:20 | Аутор: КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Испис Штампај страницу


Предсједник Владе Црне Горе, проф. др Здравко Кривокапић одржао је данас састанак у онлине формату са градоначелницима и предсједницима општина.

Премијер Кривокапић је нагласио да сам начин на који је састанак организован, говори довољно о томе колико је ситуација озбиљна. Премијер је замолио градоначелнике и предсједнике општина да у својим локалним срединама учине све што је у њиховој надлежности по питању контроле спровођења мјера заштите од вируса ЦОВИД-19.

”Да спријечимо да лоша ситуација у Црној Гори не постане још лошија”, казао је Кривокапић.

Премијер наглашава да десетодневна акција превенције, заштите и стриктног спровођења прописаних мјера, која се очекује од представника власти и њихових служби на локалном нивоу, може бити одлучујућа, како Влада не би дошла у ситуацију да наложи тотално затварање државе.

“Процјенили смо да је неопходно да Црној Гори дамо шансу да се мјере спроводе како треба, да апелујемо на становништво, па ћемо видјети како ће се ситуација у наредних десет дана развијати. Тренд раста броја обољелих и преминулих мора да се заустави и да крене силазном путањом, како због самог биолошког опстанка грађана Црне Горе, тако и ради привредног опоравка који је пријеко потребан”, навео је предсједник Владе.

Премијер је подсјетио на губитке које је црногорска економија претрпјела због прошлогодишњих рестриктивних мјера које су паралисале претходну туристичку сезону и осиромашиле државни буџет за око 600.000.000 еура.
 
Премијер Кривокапић је казао да види “свјетло на крају тунела” у брзој масовној вакцинацији становништва која је већ отпочела.
 
“Данашња испорука донације НР Кине од 30.000 “Синофарм” вакцина и контигенти који се очекују, добар су предуслов за излазак из настале кризне ситуације”, рекао је Кривокапић.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ