Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте предсједника

Питајте предсједника

>

Премијер Кривокапић - министар Митровић: Просторно-урбанистички планови се убудуће неће радити искључиво према жељама инвеститора

Премијер Кривокапић - министар Митровић: Просторно-урбанистички планови се убудуће неће радити искључиво према жељама инвеститора
Датум објаве: 01.03.2021 16:45 | Аутор: Кабинет предсједника Владе

Испис Штампај страницу


Предсједник Владе Црне Горе проф.др Здравко Кривокапић разговарао је у свом кабинету с министром екологије, просторног планирања и урбанизма, Ратком Митровићем и његовим тимом. На састанку је потврђена одлучност да се приликом планирања будућих захвата у простору неизоставно води рачуна о еколошким стандардима у свим подручјима заштићеним на интернационалном и националном нивоу.

Такође, истакнута је потреба за координисаним радом министарстава у саставу Владе Црне Горе, како би се све развојне активности заснивале на најбољим планским рјешењима и стратегијама, што подразумијева мултидисциплинарни и интердисциплинарни приступ свим темама од значаја за развој.

Током разговора наглашено је да важећа и будућа планска документација, мора бити усклађена са реалним капацитетима носивости простора и императивом његове интегралне заштите, што је основни предуслов одрживог развоја Црне Горе.

Поручено је да се планови убудуће неће радити некритички и искључиво према жељама инвеститора. Умјесто тога, планска рјешења ће се заснивати на строгом поштовању свих законских процедура и оптималном односу између развоја и заштите, који ће се одређивати на бази темељних анализа потреба и стварних могућности.

У сусрет 30-годишњици доношења декларације о еколошкој држави Црној Гори разговарало се о модалитетима обиљежавања јубилеја, као и о томе да се током ове године организује низ манифестација и мањих пројеката који би били дио планираног програма.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ