Manja slova Veća slova RSS

Pitajte predsjednika

Pitajte predsjednika

>

Premijer Krivokapić: Zahvalnost Rusiji na isporuci prvog kontigenta od 5 000 doza vakcina Sputnjik V

Premijer Krivokapić: Zahvalnost Rusiji na isporuci prvog kontigenta od 5 000 doza vakcina Sputnjik V
Datum objave: 26.02.2021 16:07 | Autor: KABINET PREDSJEDNIKA VLADE

Ispis Štampaj stranicu


Predsjednik Vlade Crne Gore, prof. dr Zdravko Krivokapić, sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Crnoj Gori, Nj.E. Vladislavom Maslenikovim.

Premijer Zdravko Krivokapić je izrazio zahvalnost Ruskoj Federaciji, premijeru Rusije, ruskom narodu i ambasadoru Maslenikovu lično, na realizovanoj isporuci prvog kontigenta od 5 000 doza, od ukupno 50.000 dogovorenih „Sputnjik V“ vakcina.

Premijer Krivokapić je naglasio da je isporuka „Sputnjik V“ vakcina nemjerljive vrijednosti i da predstavlja veliku nadu za sve građane Crne Gore.

Predsjednik Vlade je ambasadora Maslenikova podsjetio da je ovoj nabavci prethodila određena neizvjesnost složenih bilateralnih pregovora, koja je plod specifične međunarodne COVID-19 situacije, ali da je Rusija još jednom odreagovala u duhu viševjekovnih, prijateljskih odnosa.

Premijer Krivokapić je istakao da je proces vakcinacije veoma bitan za Crnu Goru kao turističku destinaciju, te da „Sputnjik V“ ipak stiže blagovremeno, kako bi ljetnju sezonu turistički privrednici dočekali spremniji nego prethodne godine.

Ambasador Maslenikov je sa zadovoljstvom primio riječi zahvalnosti premijera Krivokapića i istakao da je za njega lično 25. februar takođe bio dugo iščekivani dan, koji se napokon dogodio.

Ambasador Maslenikov rekao je da se Rusija od početka zalagala za zajedničku proizvodnju vakcina protiv korona virusa, jer se samo na taj način, kako je naveo, mogu zadovoljiti izrazito velike potrebe svjetskog tržišta.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE