Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте предсједника

Питајте предсједника

>

Премијер Кривокапић: Захвалност Русији на испоруци првог контигента од 5 000 доза вакцина Спутњик В

Премијер Кривокапић: Захвалност Русији на испоруци првог контигента од 5 000 доза вакцина Спутњик В
Датум објаве: 26.02.2021 16:07 | Аутор: КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Испис Штампај страницу


Предсједник Владе Црне Горе, проф. др Здравко Кривокапић, састао се данас са амбасадором Руске Федерације у Црној Гори, Њ.Е. Владиславом Маслениковим.

Премијер Здравко Кривокапић је изразио захвалност Руској Федерацији, премијеру Русије, руском народу и амбасадору Масленикову лично, на реализованој испоруци првог контигента од 5 000 доза, од укупно 50.000 договорених „Спутњик В“ вакцина.

Премијер Кривокапић је нагласио да је испорука „Спутњик В“ вакцина немјерљиве вриједности и да представља велику наду за све грађане Црне Горе.

Предсједник Владе је амбасадора Масленикова подсјетио да је овој набавци претходила одређена неизвјесност сложених билатералних преговора, која је плод специфичне међународне ЦОВИД-19 ситуације, али да је Русија још једном одреаговала у духу вишевјековних, пријатељских односа.

Премијер Кривокапић је истакао да је процес вакцинације веома битан за Црну Гору као туристичку дестинацију, те да „Спутњик В“ ипак стиже благовремено, како би љетњу сезону туристички привредници дочекали спремнији него претходне године.

Амбасадор Маслеников је са задовољством примио ријечи захвалности премијера Кривокапића и истакао да је за њега лично 25. фебруар такође био дуго ишчекивани дан, који се напокон догодио.

Амбасадор Маслеников рекао је да се Русија од почетка залагала за заједничку производњу вакцина против корона вируса, јер се само на тај начин, како је навео, могу задовољити изразито велике потребе свјетског тржишта.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ