Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте предсједника

Питајте предсједника

>

Премијер Кривокапић разговарао с новоименованим амбасадором Француске

Премијер Кривокапић разговарао с новоименованим амбасадором Француске
Датум објаве: 26.02.2021 14:10 | Аутор: КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Испис Штампај страницу


Предсједник Владе ЦГ проф. др Здравко Кривокапић примио је у посјету новоименованог амбасадора Француске Републике у Црној Гори, Њ.Е. Кристијана Тимонијеа.

Премијер Кривокапић је амбасадору Тимонијеу упутио срдачне ријечи добродошлице и честитао именовање на нову дужност. Кривокапић је истакао да је чланство у ЕУ стратешки циљ Црне Горе. Он је исказао захвалност Француској на континуираној подршци коју пружа нашој земљи у области европских интеграција и изразио очекивање да ће и убудуће француска дипломатија знати да препозна и цијени наше напоре у достизању међународних и европских стандарда и најбољих пракси.

Кривокапић је поручио да је борба против корупције и организованог криминала један од кључних циљева Владе, те да је неопходно спровести реформе у области владавине права.

На састанку је разговарано и о измјенама тужилачких закона. Амбасадор Француске је поручио да је неопходно да се све промјене спроведу уз поштовање правних формула и правног духа.

Амбасадор Тимоније казао је да жели да пренесе поруке пријатељства и охрабрења новој Влади, а поготово у погледу тема које су важне и за Француску и за Црну Гору, а то је, прије свега борба против корупције. Поручује и да Црна Гора може рачунати на помоћ Француске.

„Желимо да вам помогнемо у свему ономе што може допринијети уједињењу Црне Горе у погледу европских вриједности“.

Предсједник Владе Кривокапић је нагласио да је велики проблем за Црну Гору, као и за цијели свијет, пандемија ЦОВИД-19, те да се нада ће имунизација становништва поправити сложену епидемиолошку ситуацију. Кривокапић је навео да је у интересу Црне Горе јачање економске сарадње са Француском, као и веће присуство француских инвеститора.

Саговорници су сагласни да би требало унаприједити сарадњу и у области културе и образовања.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ