Manja slova Veća slova RSS

Pitajte predsjednika

Pitajte predsjednika

>

Krivokapić primio novoizabranog ambasadora Kanade Džajlsa Normana

Krivokapić primio novoizabranog ambasadora Kanade Džajlsa Normana
Datum objave: 24.02.2021 16:30 | Autor: KABINET PREDSJEDNIKA VLADE

Ispis Štampaj stranicu


Predsjednik Vlade Crne Gore prof. dr Zdravko Krivokapić, dočekao je danas novoizabranog ambasadora Kanade u Crnoj Gori, Nj. E. Džajlsa Normana.

Premijer Krivokapić kazao je da je saradnja između dvije zemlje veoma dobra, te da se nada da će tokom mandata ambasadora Normana odnosi Kanade i Crne Gore biti dodatno unaprijeđeni. Krivokapić je istakao da je čvrsto opredjeljenje Vlade da Crna Gora postane sljedeća članica EU.

Krivokapić je kanadskog ambasadora upoznao sa situacijom u zdravstvenom sistemu CG, istakavši da Vlada zajedno sa saveznicima i partnerima posvećeno i odgovorno radi na sprečavanju širenja COVID-19, očuvanju zdravlja građana i planiranju zajedničkog socio-ekonomskog oporavka, kao i na pripremi imunizacionog plana stanovništva za naredni period. Predsjednik Vlade Crne Gore zahvalio je Vladi Kanade na pomoći koju je pružila u borbi protiv pandemije koronavirusa u iznosu od 250 000 dolara.

Premijer Krivokapić kazao je da je Vlada Crne Gore zainteresovana za dalje jačanje ekonomske saradnje, uključujući trgovinu i investicije, kao i za povezivanje privrednika dvije zemlje. Krivokapić je istakao da su kanadske investicije veoma značajne za CG, te da je jedan od najboljih primjera, Porto Montenegro, koji je doprinio pozicioniranju Crne Gore kao elitne turističke-jahting destinacije i dao pozitivan primjer za privlačenje novih investicija u sektor turizma i energetike.

Sagovornici su saglasni da, dvije zemlje imaju odličnu saradnju u oblasti odbrane, te da bi je trebalo dodatno unaprijediti.

Ambasador Norman kazao je da Kanada cijeni posvećenost Vlade evroatlantskom putu na kom se Crna Gora nalazi. Ističe i da dvije zemlje dijele iste vrijednosti, kao što su demokratija, transparentnost i ljudska prava. Kanadski ambasador je kazao i da bi želio da što više kanadskih investitora ulaže u Crnu Goru.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE