Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте предсједника

Питајте предсједника

>

Маида Горчевић: Радићемо на еманципацији младих

Маида Горчевић: Радићемо на еманципацији младих
Датум објаве: 19.02.2021 14:35 | Аутор: КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Испис Штампај страницу


Савјетница предсједника Владе Црне Горе за мањине, Маида Горчевић, на позив НВО „Млади Роми – Херцег Нови“, учествовала је данас, у конференцијској сали хотела „Рамада“, у дијалогу о медијској писмености, људским правима, медијима и слободи медија у Црној Гори. Разговор је уприличен у оквиру пројекта Млади Црне Горе против говора мржње. Поред представнице Владе ЦГ, учешће у дискусији је узела госпођа Ангела Лонго, представница сектора за антидискриминациону политику Савјета Европе у Стразбуру, ученици и студенти.

Премијерова савјетница за мањине М. Горчевић је истакла да је „Црна Гора усвајањем Закона о слободи вјероисповјести, Закона о Заштитнику људских права, Закона о забрани дискриминације, Закона о мањинским правима и слободама и Закона о родној равноправности јасно ставила до знања да ће се борити са свим облицима дискриминације и да ће штити основна људска права и слободе. Закони јесу добра основа, али у пракси, још увијек, и те како смо свјесни присутности проблема који се јављају приликом њихове примјене. Чињеница је да процес издизања свијести грађана на виши ниво, не може бити ни лаган ни брз”.

Горчевић је нагласила да се стварни бољитак у овој области може осјетити тек пошто дође до јачег “увезивања” владиног, невладиног сектора и медија, на централном и локалном нивоу. Она је присутне упознала са намјером Владе која ће кроз ресорна министартсва радити на еманципацији младих, његовању љепоте различитости, чувању богатства мултикултуралности и афирмисању разумијевања између свих чинилаца шире друштвене заједнице.

Подсјећајући присутне да је право на слободу изражавања и информисања једно од основних људских права, Маида Горчевић је изразила наду да се “међу присутним учесницима овог разговора налазе будући репортери, новинари и аналитичари који ће већ сјутра бити најбољи примјери медијске писмености, познавања права и заштитници људских слобода”!

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ