Manja slova Veća slova RSS

Pitajte predsjednika

Pitajte predsjednika

>

Premijer Krivokapić čestitao izbor na dužnost predsjedniku Savjeta ministara Republike Italije

Premijer Krivokapić čestitao izbor na dužnost predsjedniku Savjeta ministara Republike Italije
Datum objave: 15.02.2021 16:00 | Autor: Kabinet predsjednika Vlade

Ispis Štampaj stranicu


Predsjednik Vlade Crne Gore prof. dr Zdravko Krivokapić čestitao je u ime Vlade Crne Gore i u svoje ime izbor na dužnost predsjedniku Savjeta ministara Republike Italije Mariju Dragiju, uz želje za uspjeh u obavljanju ove odgovorne dužnosti i u uvjerenju da će Vlada na čijem je čelu doprinijeti prosperitetu Italije i njenoj daljoj afirmaciji kako u evropskim, tako i u globalnim okvirima.

„Veoma mi je drago što mogu da konstatujem da naše dvije tradicionalno prijateljske zemlje, istorijski i geografski upućene jedna na drugu, u kontinuitetu ostaju posvećene jačanju međudržavnih veza, kroz konstruktivan politički dijalog i plodnu saradnju na svim poljima. Siguran sam da ćemo zajedničkim angažovanjem doprinijeti da saradnja koju su do sada ostvarile Crna Gora i Italija, bude solidna osnova za sprovođenje brojnih inicijativa i konkretnih projekata u oblastima od obostranog značaja“, navodi se u čestitki premijera Krivokapića.

Premijer Krivokapić se zahvalio na konzistentnoj političkoj i ekspertskoj podršci Italije u procesu evropske integracije Crne Gore, uz uvjerenje da će države Zapadnog Balkana i u budućem periodu u Italiji imati pouzdanog partnera na njihovom putu ka EU.

„Uvjeren sam da će, pored savezništva u NATO, članstvo u Evropskoj uniji otvoriti nove mogućnosti za saradnju i snaženje našeg partnerstva. Vjerujem da ćemo, u duhu solidarnosti i međusobnog povjerenja, savladati izazove koje prati kriza prouzrokovana globalnom pandemijom COVID 19“, zaključuje se u čestitki predsjednika Vlade prof. dr Zdravka Krivokapića.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE CRNE GORE