Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте предсједника

Питајте предсједника

>

Премијер Кривокапић разговарао са канцеларком Савезне Републике Њемачке Ангелом Меркел

Премијер Кривокапић разговарао са канцеларком Савезне Републике Њемачке Ангелом Меркел
Датум објаве: 11.02.2021 18:20 | Аутор: КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Испис Штампај страницу


Предсједник Владе Црне Горе проф. др Здравко Кривокапић, разговарао је путем видео – линка са канцеларком Савезне Републике Њемачке, Ангелом Меркел. Саговорници су изразили задовољство због континуираног напретка политичког дијалога новоизабране Владе Црне Горе и Савезне Републике Њемачке.

Премијер Кривокапић и савезна канцеларка Меркел су размотрили билатералне политичке и економске односе, процес придруживања Црне Горе Европској унији и реформе које спроводи Влада Црне Горе на том путу.

Премијер Кривокапић је захвалио савезној канцеларки Меркел на исказаној подршци коју Савезна Република Њемачка пружа Влади Црне Горе у погледу реформи, посебно оних које ће допринијети владавини права, те подршци у борби против корупције и организованог криминала.

Кривокапић је истакао да је сарадња са Њемачком добар пут и подстрек за наставак реформи у црногорском друштву, које су неопходне за приступање ЕУ, али једнако потребне и самој Црној Гори.

Савезна канцеларка Ангела Меркел, поздравила је опредијељеност Владе Црне Горе и за регионалну сарадњу и поновила да ће Њемачка остати поуздан партнер Црне Горе на путу еуроинтеграција, на чему јој је премијер Кривокапић посебно захвалио.

Премијер Кривокапић и савезна канцеларка Меркел, разговарали су и о посљедицама изазваним пандемијом ЦОВИД-19.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ