Manja slova Veća slova RSS

Pitajte predsjednika

Pitajte predsjednika

>

Premijer Krivokapić razgovarao sa reisom Islamske zajednice u Crnoj Gori

Premijer Krivokapić razgovarao sa reisom Islamske zajednice u Crnoj Gori
Datum objave: 08.02.2021 13:56 | Autor: KABINET PREDSJEDNIKA VLADE

Ispis Štampaj stranicu


Predsjednik Vlade Crne Gore, prof.dr Zdravko Krivokapić, sastao se danas sa reisom Islamske zajednice u Crnoj Gori, gospodinom Rifatom Fejzićem.

Premijer Krivokapić je u srdačnom razgovoru izrazio zadovoljstvo zbog prilike da razmijeni poruke poštovanja i prijateljstva prema najvišem zvaničniku jedne od tri tradicionalne vjerske zajednice u Crnoj Gori. Premijer je izrazio spremnost Vlade da partnerski razvija odnose sa Islamskom zajednicom u CG i da uz dobronamjerne predloge i dogovore, zajednički rade na rješavanju problema, koji stoje pred tom vjerskom organizacijom.

Reis Fejzić je, zahvalivši se na prijemu, rekao da Islamska zajednica i Vlada imaju zajedničke evropske partnere, te da od Vlade očekuje razumijevanje i partnerski odnos, posebno kada je riječ o pravima i zapošljavanju pripadnika manjinskih naroda. Reis Fejzić je premijera Krivokapića upoznao i sa problemima sa kojim se ta vjerska organizacija suočava, a koji se tiču kapaciteta Muslimanskog groblja, poreskih dugovanja, Medrese i implementacije Ugovora o uređenju odnosa od zajedničkog interesa između Vlade i Islamske zajednice.

Premijer Krivokapić, komentarišući buduće formiranje Mješovite komisije za implementaciju Ugovora, potvrdio je da je put Vlade evropska agenda koja podrazumijeva poštovanje demokratskih vrijednosti Evropske unije, ljudskih prava i sloboda, kao i pravo na slobodno ispovijedanje vjere građana svih vjerskih zajednica u Crnoj Gori.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE