Manja slova Veća slova RSS

Pitajte predsjednika

Pitajte predsjednika

>

Premijer Krivokapić razgovarao sa ambasadorom Sjeverne Makedonije Mihajlom Trpkoskim

Premijer Krivokapić razgovarao sa ambasadorom Sjeverne Makedonije Mihajlom Trpkoskim
Datum objave: 18.01.2021 16:11 | Autor: Kabinet predsjednika Vlade

Ispis Štampaj stranicu


Predsjednik Vlade Crne Gore prof. dr Zdravko Krivokapić u srdačnoj atmosferi dobrodošlice dočekao je ambasadora Republike Sjeverne Makedonije u CG, Nj. E. Mihajla Trpkoskog.

Premijer Krivokapić je ambasadora Trpkoskog upoznao sa putem reformi i istinskih društvenih promjena koje je Vlada zacrtala da ostvari za vrijeme svog mandata.

Premijer je izrazio zadovoljstvo što već postoji veliki broj potpisanih bilateralnih sporazuma između naših država, ali vidi prostor da se ta saradnja proširi i unaprijedi kroz brojne nove sporazume. U dobroj nadi da ćemo potvrditi i osnažiti naše bilateralne odnose, premijer Krivokapić će 22. 01. 2021. ugostiti ministra vanjskih poslova RSM Bujara Osmanija. 

Ambasador Trpkoski poručuje da Crna Gora u Sjevernoj Makedoniji ima prijatelja i partnera koji pozdravlja put Crne Gore ka višim standardima i ciljevima koji se naročito tiču vladavine prava i borbe protiv svih vidova korupcije.

Njegova ekselencija, gospodin Trpkoski složio se sa premijerom Krivokapićem da je trenutna putna infrastruktura trgovinski i privredni izazov. To je i jedan od razloga što su građani i građanke Makedonije okrenuti primorju Grčke, a što u budućnosti ne mora biti nepromjenjiva konstanta. Jedno od rješenja u doglednoj budućnosti, moglo bi biti, i uspostavljanje avio-linije na relaciji Podgorica-Skoplje.

Takođe, premijer i ambasador saglasni su da dosadašnja privredno – ekonomska saradnja nije zanemarljiva, ali da se prije svega može unaprijediti kroz crnogorski izvozni potencijal.

Sastanak je završen sa izrazom najiskrenijih želja od strane makedonskog ambasadora da Vlada CG ostvari sve ambiciozno zacrtane ciljeve.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE