Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте предсједника

Питајте предсједника

>

Премијер Кривокапић разговарао са мађарским амбасадором Јожефом Неђешијем

Премијер Кривокапић разговарао са мађарским амбасадором Јожефом Неђешијем
Датум објаве: 12.01.2021 14:10 | Аутор: Кабинет предсједника Владе

Испис Штампај страницу


Предсједник Владе Црне Горе, проф. др Здравко Кривокапић примио је данас у свом кабинету амбасадора Мађарске у Црној Гори, Јожефа Неђешија, који је пренио честитке премијера те земље, Виктора Орбана.

Премијер Кривокапић и господин Неђеши договорили су да двије земље унаприједе сарадњу у многим областима, прије свега у здравству и образовању, у оквиру којих ће бити потписана и два билатерална споразума.

Амбасадор Неђеши казао је да је сигуран да ће Влада на челу са премијером Кривокапићем радити у интересу грађана и државе. Истакао је да су односи између Мађарске и Црне Горе искрени и пријатељски и да ће та земља пружити пуну подршку ЦГ на путу ка ЕУ.

Премијер Кривокапић је казао да су Црној Гори потребне инвестиције, а идеја Владе је, како је навео, и да 500 младих људи из ИТ области настави усавршавање у Мађарској. 

Амабасдор Неђеши је нагласио да је Мађарска један од најважнијих инвеститора у Црној Гори, те да су мађарске компаније заинтересоване да улажу у ЦГ, нарочито у ИТ сектор. Амбасадор је казао и да Мађарска жели да омогући студентима из Црне Горе да наставе школовање у Мађарској.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ