Manja slova Veća slova RSS

Pitajte predsjednika

Pitajte predsjednika

>

Premijer Krivokapić razgovarao sa mađarskim ambasadorom Jožefom Neđešijem

Premijer Krivokapić razgovarao sa mađarskim ambasadorom Jožefom Neđešijem
Datum objave: 12.01.2021 14:10 | Autor: Kabinet predsjednika Vlade

Ispis Štampaj stranicu


Predsjednik Vlade Crne Gore, prof. dr Zdravko Krivokapić primio je danas u svom kabinetu ambasadora Mađarske u Crnoj Gori, Jožefa Neđešija, koji je prenio čestitke premijera te zemlje, Viktora Orbana.

Premijer Krivokapić i gospodin Neđeši dogovorili su da dvije zemlje unaprijede saradnju u mnogim oblastima, prije svega u zdravstvu i obrazovanju, u okviru kojih će biti potpisana i dva bilateralna sporazuma.

Ambasador Neđeši kazao je da je siguran da će Vlada na čelu sa premijerom Krivokapićem raditi u interesu građana i države. Istakao je da su odnosi između Mađarske i Crne Gore iskreni i prijateljski i da će ta zemlja pružiti punu podršku CG na putu ka EU.

Premijer Krivokapić je kazao da su Crnoj Gori potrebne investicije, a ideja Vlade je, kako je naveo, i da 500 mladih ljudi iz IT oblasti nastavi usavršavanje u Mađarskoj. 

Amabasdor Neđeši je naglasio da je Mađarska jedan od najvažnijih investitora u Crnoj Gori, te da su mađarske kompanije zainteresovane da ulažu u CG, naročito u IT sektor. Ambasador je kazao i da Mađarska želi da omogući studentima iz Crne Gore da nastave školovanje u Mađarskoj.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE