Manja slova Veća slova RSS

Pitajte predsjednika

Pitajte predsjednika

>

Premijer Krivokapić čestitao Novu godinu

Premijer Krivokapić čestitao Novu godinu
Datum objave: 31.12.2020 14:36 | Autor: Kabinet predsjednika Vlade

Ispis Štampaj stranicu


Uvažene građanke i građani Crne Gore,

Želim vam u 2021.godini dobro zdravlje, sreću, uspjeh i prosperitet.

Godinu za nama pamtićemo po pandemiji COVID19, koja je odnijela mnoge živote i nanijela veliku štetu našoj ekonomiji. Međutim, bila je to prilika da pokažemo solidarnost i odgovornost i da pošaljemo poruku da samo zajedničkim snagama možemo do cilja.

Svijetli trenutak bila je pobjeda na izborima 30. avgusta, koja je konačno donijela slobodu našem narodu.

Odluke nove Vlade na početku mandata bile su teške, ali smo za 20 dana uspjeli da uradimo velike stvari. Spasili smo državu od bankrota, izvršiili neke od ključnih smjena u bezbjednosnom sektoru i pripremili izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti, koje su usvojene u parlamentu.

I u Novoj godini očekuje nas mnogo izazova, koji su prvenstveno uslovljeni epidemijom koronavirusa, zbog čega je odgovoran odnos svakog pojedinca od presudne važnosti, kako bi izašli na kraj sa tom pošasti. Jačanje ekonomije biće jedan od glavnih prioriteta.

Želimo da svim našim građanima omogućimo život dostojan čovjeka, da smanjimo stopu nezaposlenosti i da mlade talente zadržimo u Crnoj Gori.

Krenućemo u još žešći obračun sa organizovanim kriminalom i korupcijom. Želimo da stvorimo pravnu državu u kojoj će svi biti jednaki pred zakonom.

Radićemo intezivno i na jačanju dobrosusjedskih odnosa, kako bi građanima omogućili ljepšu i sigurniju budućnost.

Naša ambicija je da postanemo naredna članica Evropske unije i učinićemo sve da uklonimo nedostatke kako bi u najkraćem roku postali dio evropske porodice.

U to ime, želim vam da praznične dane provedete u miru i ljubavi sa svojim najmilijima i da vam Nova godina bude ispunjena uspjesima.

Srećni praznici!

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE

FOTO I VIDEO:
https://flic.kr/s/aHsmTiqAhN