Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте предсједника

Питајте предсједника

>

Кривокапић: Црна Гора остаје посвећена чланству у НАТО

Кривокапић: Црна Гора остаје посвећена чланству у НАТО
Датум објаве: 15.12.2020 18:49 | Аутор: КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Испис Штампај страницу


Предсједник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић састао се у Бриселу са генералним секретаром НАТО-а, Јенсом Столтенбергом. Кривокапић се захвалио НАТО савезу на помоћи и солидарности у борби против пандемије ЦОВИД 19.

"Солидарност је нешто што осликава везу између људских бића, али такође осликава и партнерство, јер ако нема солидарности у кризним ситуацијама онда човјек изгуби тај основни именитељ, а то је да каже да је човјек. Зато цијеним напоре НАТО савеза", казао је премијер.

Кривокапић је поручио да ће Црна Гора остати посвећена чланству у НАТО. 

Коментаришући односе са Русијом, Кривокапић је поновио да ће Црна Гора јачати односе са свима, па и са Москвом, поручивши да је то пожељно, превасходно у економији, односно туризму, јер, како је навео, највише туриста у Црну Гору долази из Русије.

„Дио који буде у сукобу са политиком Алијансе, наравно да ћемо поштовати политику Алијансе", истакао је Кривокапић.

Премијер је, говорећи о полигону на ком би ЦГ имала вјежбе, казао да ће са пажњом анализирати све могућности које би задовољиле НАТО стандарде.

"Сињајевина је побједа грађана јер се сачувао еколошки простор. Морамо наћи најбољу мјеру, како би та мјера задовољивала НАТО планове, али и очувала нашу природу", казао је Кривокапић.

Кривокапић је рекао и да се нада да ће Западни Балкан у цјелости бити препознат као мјесто мира и стабилности.

Са друге стране, Столтенберг, кога је премијер Кривокапић позвао да посјети Црну Гору, захвалио је нашој држави на снажној посвец́ености еуроатлантским интеграцијама.

“Увјерен сам да ће Црна Гора остати лојална и посвећена савезница НАТО. То је и била јасна порука премијера,” казао је Столтенберг.

Столтенберг је поручио и да очекује премијера Кривокапића сљедеће године на састанку лидера 30 земаља чланица.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ