Manja slova Veća slova RSS

Pitajte predsjednika

Pitajte predsjednika

>

Premijer Marković primio delegaciju Crnogorskog vijeća Srbije: Puna podrška očuvanju crnogorskog identiteta

Premijer Marković primio delegaciju Crnogorskog vijeća Srbije: Puna podrška očuvanju crnogorskog identiteta
Datum objave: 10.11.2020 15:06 | Autor: SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu


Predsjednik Vlade Duško Marković primio je delegaciju Crnogorskog vijeća – krovne organizacije crnogorskih iseljenika u Republici Srbiji.

Delegacija, u sastavu zamjenik predsjednika Vijeća Dragoljub – Gago Marković, predsjednik Udruženja Crnogoraca Novog Sada Božidar Marković, predsjednik Nacionalne zajednice Crnogoraca iz Beograda Mirko Zečević i predsjednik udruženja Crnogoraca jugoistočne Srbije Miloš Paović, zahvalila se Vladi na dosadašnjoj pomoći i predstavila Premijeru realizovane aktivnosti na očuvanju nacionalnog i kuluturnog identiteta Crnogoraca u Srbiji i na daljem učvršićvanju veza za matičnom državom.

Na sastanku je konstatovano da dobrosusjedstvo kao jedna od strateških politika Crne Gore ostavlja našoj dijaspori u susjednim zemljama širok okvir za očuvanje crnogorskog identiteta, te konstruktivno djelovanje uz lojalnost državama čiji su građani.

Predstavnici Vijeća iskazali su neophodnost osnivanja i organizovanja crnogorskih kulturnih centara u Srbiji. Premijer je podržao ideju o otvaranju kulturnog centra Crne Gore u Republici Srbiji i ostale planirane aktivnosti Crnogorskog vijeća čiji je cilj očuvanje nacionalne svijesti i identiteta Crnogoraca u Srbiji.

„Crna Gora će aktivno podržati crnogorsku zajednicu u Srbiji u projektima čiji je cilj očuvanje i njegovanje crnogorsakog identiteta uz poštovanje države Srbije“ – kazao je premijer Duško Marković.

Sastanku je prisustvovao i direktor Uprave za dijasporu Predrag Mitrović.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE