Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте предсједника

Питајте предсједника

>

Премијер Марковић и француска амбасадорка Тудик: Црна Гора је за кратко вријеме урадила пуно посла

Премијер Марковић и француска амбасадорка Тудик: Црна Гора је за кратко вријеме урадила пуно посла
Датум објаве: 22.09.2020 13:15 | Аутор: КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Испис Штампај страницу


Црна Гора је за кратко вријеме урадила пуно – постала је пуноправна чланица НАТО-а, отворила сва преговарачка поглавља у преговорима са ЕУ и најближа је чланству у Европску унију, казао је предсједник Владе Душко Марковић који је примио у опроштајну посјету амбасадорку Француске Кристин Тудик.

„На том путу државне еманципације и трансформације друштва имали смо подршку Француске. Желим да Вам захвалим на укупној помоћи Француске, а која је посебно била значајна у области одбране, владавине права, образовања“, казао је предсједник Марковић.

Похваливши билатералне односе између држава, премијер Марковић је казао да постоји простор за њихово даље снажење, посебно у области економије. Иако је, због пандемије коронавируса, економска ситуација свуда у свијету изазовна, власти треба да буду посвећене њеном опоравку и јачању у циљу обезбјеђивања бољег и квалитетнијег живота грађана.

Саговорници су се сагласили да је будућност Црне Горе у Европској унији те исказали наду ће да будућа Влада бити посвећена остварењу овог спољнополитичког циља.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ