Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте предсједника

Питајте предсједника

>

Премијер Душко Марковић: Нема „функционерске кампање“, грађанима представимо наш учинак и радимо свој посао

Премијер Душко Марковић: Нема „функционерске кампање“, грађанима представимо наш учинак и радимо свој посао
Датум објаве: 13.08.2020 08:52 | Аутор: СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Испис Штампај страницу


Предсједник Владе Душко Марковић одбацио је тврдње дијела опозиције, аналитичара и медија да он и Влада воде „функционерску кампању“ и да злоупотребљавају државне ресурсе у партијске сврхе.

„Сматрам то још једним неаргументованим приговором, јер би по тој логици премијер и Влада требало да закључају своје канцеларије и обуставе сваку активност у предизборном периоду! Живот, међутим, не стоји и не чека и било би крајње неодговорно према грађанима и њиховим потребама да се рјешавање свакодневних проблема обустави док избори прођу. Примјер општине Будва је сликовит у том погледу: зар је требало да оставимо стотине запослених без личних примања, само зато да неко не би приговорио Влади да водимо функционерску кампању?“ – казао је предсједник Владе.

Премијер Душко Марковић подсјећа да је Влада формирана на основу већинске подршке грађана програму Демократске партије социјалиста, који је представљен у кампањи прије четири године и преточен је у четворогодишњу агенду рада Владе.

„Нема ништа логичније него да, у складу са нашим програмом рада, представимо грађанима наше учинке, подсјетимо на то шта смо обећали и шта смо испунили од датих обећања. И то је прије свега обавеза предсједника Владе, као најодговорнијег за реализацију Владиног програма. Могу да разумијем да политичким противницима Демократске партије социјалиста смета моја активност у црногорским општинама, јер се још једном јасно потврђује да смо ми наша обећања од прије четири године у највећој могућој мјери испунили и реализовали. Није то злоупотреба државних ресурса, нити се може назвати функционерском кампањом, нити постоји било какво кршење стандарда ОЕБС-а! Најкраће речено: Влада и премијер само раде свој посао!“ – казао је предсједник Владе Душко Марковић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ