Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте предсједника

Питајте предсједника

>

Премијер Марковић и амбасадор Орав: ЕУ показала да је прави пријатељ Црне Горе и Западног Балкана

Премијер Марковић и амбасадор Орав: ЕУ показала да је прави пријатељ Црне Горе и Западног Балкана
Датум објаве: 31.07.2020 15:47 | Аутор: КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Испис Штампај страницу


Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић примио је у опроштајну посјету амбасадора Европске уније у Подгорици Аива Орава и захвалио му се на подршци развоју и свеукупним реформама које би требало да доведу до бржег напретка на путу ка ЕУ, али и квалитетнијег живота наших грађана.

„Отварањем посљедњег преговарачког поглавља, те прихватањем нове методологије преговарања, улазимо у нову фазу овог процеса. Црна Гора ће урадити све да обезбиједи већу динамику и посвећеност у даљем процесу јачањем институција и чинећи их одрживим“, казао је премијер Марковић.

Предсједник Владе је истакао брзу и издашну помоћ ЕУ у пружању одговора на изазове са коронавирусом, кроз донацију заштитне и друге здравствене опреме, бесповратна и кредитна средства.

„То је доказ стратешког опредјељења Европске уније. И у овој кризи се потврдило да је ЕУ прави пријатељ Црне Горе и Западног Балкана“, истакао је премијер Марковић.

Амбасадор Орав је оцијенио да је током његовог мандата сарадња била добра, те да је вријеме да се преговори интензивирају односно да се преговарачка поглавља ефикасно затварају.

„Драго ми је што могу да кажем да ЕУ испуњава своја обећања. Надам се да смо поставили добре темеље за брзи напредак у периоду који слиједи. Пуно је урађено у Црној Гори, али пуно посла још преостаје, за шта су потребни заједнички напори свих политичких актера у Црној Гори“, казао је амбасадор Орав.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ