Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте предсједника

Питајте предсједника

>

Премијер Марковић са амбасадорком Израела: Јачати сарадњу у области иновација

Премијер Марковић са амбасадорком Израела: Јачати сарадњу у области иновација
Датум објаве: 17.07.2020 14:29 | Аутор: СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Испис Штампај страницу


Црна Гора и Израел имају одличне билатералне односе, квалитетну сарадњу на високом политичком нивоу, а везе између двије државе у наредном периоду треба јачати у области економије и иновација, оцијењено је на састанку предсједника Владе Душка Марковића и амбасадорке Израела Алоне Фишер Кам.

„Бројне су могућности за даље унапређење наше економске сарадње. Препознајемо Израел као земљу која је снажно посвећена науци, иновацијама и савременим технологијама. Желимо даљу интензивнију сарадњу у тим областима, јер Црна Гора жели трансформацију и диверсификацију економије на тим основама“, казао је премијер Марковић.

Израелска амбасадорка, која је код Премијера била у опроштајној посјети, казала је да је именован почасни конзул Израела у Црној Гори те да вјерује да ће то дати нови подстицај снажењу односа, јачању економске али и културне сарадње. Додала је и да додатна сарадња може бити остварена у области обновљиве енергије, сајбер безбједности, пољопривреде и водопривреде.

Предсједник Марковић је указао и на веома позитивну и конструктивну улогу јеврејске заједнице у Црној Гори која доприноси везама двију држава и међусобом повјерењу.

Премијер се захвалио на солидарности и помоћи коју је Израел упутио Црној Гори за борбу против коронавируса. Саговорници су се сагласили да су изазовне ситуације, каква је пандемија коронавируса, прилика да се солидарност и пријатељство између држава покажу на дјелу.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ