Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте предсједника

Питајте предсједника

>

Премијер Марковић и амбасадор Гандел: Одлична билатерална сарадња Црне Горе и Словачке

Премијер Марковић и амбасадор Гандел: Одлична билатерална сарадња Црне Горе и Словачке
Датум објаве: 29.06.2020 16:15 | Аутор: Кабинет предсједника Владе

Испис Штампај страницу


Црна Гора и Словачка имају одличне билатералне односе, који се даље могу јачати кроз снажење економске сарадње али и интензивнију размјену знања у области европских интеграција, оцијењено је на састанку предсједника Владе Црне Горе Душка Марковића и новоименованог амбасадора Словачке Бориса Гандела.

Премијер Марковић је захвалио на континуираној подршци и партнерству Словачке. Он је истакао посвећеност наше државе европским интеграцијама, а констатујући да је Црна Гора прихватила нову методологију за преговоре, премијер је исказао задовољство најавом отварања поглавља 8. У наредном периоду очекује затаварање неколико поглавља за које постоји интерна спремност, што би дало нову динамику преговарачком процесу и омогућило његову финализацију у средњем року.

„Одлучни смо да снажно радимо на европској агенди те да дамо кључне одговоре на највеће изазове у области владавине права и медија“, рекао је предсједник Марковић и додао да је Влада у претходном периоду предано радила и на питањима важним за економски напредак и побољшање стандарда грађана.

Амбасадор Гандел је казао да ће Словачка наставити да подржава Црну Гору као и да је његова Влада остаје посвећена проширењу Уније на Западни Балкан. У том контексту, саговорници су позитивним оцијенили што је питање проширења поново високо на агенди нове Европске комисије.

На састанку је разговарано и о изазовима са којима се суочавају све државе због пандемије коронавируса, те начинима на који се може допринијети опоравку економије, прије свега туризма.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ