Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте предсједника

Питајте предсједника

>

Премијер Душко Марковић разговарао са УО ПКЦГ: Влада, привреда и банке морају сарађивати на превазилажењу посљедица пандемије коронавируса

Премијер Душко Марковић разговарао са УО ПКЦГ: Влада, привреда и банке морају сарађивати на превазилажењу посљедица пандемије коронавируса
Датум објаве: 23.06.2020 14:03 | Аутор: СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Испис Штампај страницу


Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић и привредници сагласили су се данас да је потребна синергија Владе, привреде и банкарског сектора како би грађани и привреда Црне Горе с најмање негативних посљедица изашли из глобалне економске кризе настале усљед пандемије коронавируса.

Управни одбор Привредне коморе Црне Горе честитао је Влади и Националном координационом тијелу за заразне болести на досадашњем успјешном управљању кризом и изнио податке да у ситуацији када глобалну економију карактерише потпуна непредвидивост и црногорска привреда, као посљедицу пандемије, биљежи значајан пад активности.

Закључено је да је заједнички краткорочни циљ и државе и привреде очување економске супстанце и радних мјеста поготово у малим и средњим предузећима, док је на средњи рок приоритет даљи развој црногорске привреде и смањење вањскотрговинског дефицита односно рад на балансирању увоза и извоза.

Представници Владе и привредници сагласили су се да Црна Гора има довољно механизама и капацитета да пројектује нову развојну стратегију и реализује пројекте који ће допринијети остваривању циљева.

У раду консултација учествовали су потпредсједник Владе за економску политику и финансијски систем и министар пољопривреде и руралног развоја Милутин Симовић и министри економоје, финансија и саобраћаја и поморства Драгица Секулић, Дарко Радуновић и Осман Нурковић и директор Института за јавно здравље Црне Горе Проф. др Бобан Мугоша.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ