Manja slova Veća slova RSS

Pitajte predsjednika

Pitajte predsjednika

>

Premijer Duško Marković razgovarao sa UO PKCG: Vlada, privreda i banke moraju sarađivati na prevazilaženju posljedica pandemije koronavirusa

Premijer Duško Marković razgovarao sa UO PKCG: Vlada, privreda i banke moraju sarađivati na prevazilaženju posljedica pandemije koronavirusa
Datum objave: 23.06.2020 14:03 | Autor: SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu


Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković i privrednici saglasili su se danas da je potrebna sinergija Vlade, privrede i bankarskog sektora kako bi građani i privreda Crne Gore s najmanje negativnih posljedica izašli iz globalne ekonomske krize nastale usljed pandemije koronavirusa.

Upravni odbor Privredne komore Crne Gore čestitao je Vladi i Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti na dosadašnjem uspješnom upravljanju krizom i iznio podatke da u situaciji kada globalnu ekonomiju karakteriše potpuna nepredvidivost i crnogorska privreda, kao posljedicu pandemije, bilježi značajan pad aktivnosti.

Zaključeno je da je zajednički kratkoročni cilj i države i privrede očuvanje ekonomske supstance i radnih mjesta pogotovo u malim i srednjim preduzećima, dok je na srednji rok prioritet dalji razvoj crnogorske privrede i smanjenje vanjskotrgovinskog deficita odnosno rad na balansiranju uvoza i izvoza.

Predstavnici Vlade i privrednici saglasili su se da Crna Gora ima dovoljno mehanizama i kapaciteta da projektuje novu razvojnu strategiju i realizuje projekte koji će doprinijeti ostvarivanju ciljeva.

U radu konsultacija učestvovali su potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović i ministri ekonomoje, finansija i saobraćaja i pomorstva Dragica Sekulić, Darko Radunović i Osman Nurković i direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore Prof. dr Boban Mugoša.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE