Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте предсједника

Питајте предсједника

>

Најава: Премијер Марковић отвара радове на првом Научно-технолошком парку Црне Горе

Најава: Премијер Марковић отвара радове на првом Научно-технолошком парку Црне Горе
Датум објаве: 15.06.2020 12:05 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић озваничице почетак радова на првом Научно-технолошком парку Црне Горе, у уторак 16. јуна 2020. у 11 часова.

На свечаној церемонији присутнима ће се обратити премијер Марковић као и извршни директор НТП-а Велибор Бошковић. Овом приликом биће уприличено и потписивање Уговора о стратешком партнерству између НТП-а и Црногорског телекома у вриједности од 1.5 милион еура. Уговор ће потписати министарка науке др Сања Дамјановић, извршни директор НТП-а Велибор Бошковић, извршна директорица Црногорског телекома Дзина Тсyбулскаyа и директор секора за развој производа и дигиталну трансформацију Црногорског телекома Душан Бановић.

Научно-технолошки парк Црне Горе је изузетно важан инфраструктурни и развојни пројекат Владе Црне Горе укупне инвестиције од 12 милиона еура који ће бити стављен у функцију до краја следеће године. Ово ће бити мјесто за нове, технолошки орјентисане, брзорастуће бизнисе, које ће уједно подстицати извоз ИТ услуга али и привлачити стране инвестиције.

Црна Гора отвара нове могућности.

МИНИСТАРСТВО НАУКЕ