Manja slova Veća slova RSS

Pitajte predsjednika

Pitajte predsjednika

>

Najava: Premijer Marković otvara radove na prvom Naučno-tehnološkom parku Crne Gore

Najava: Premijer Marković otvara radove na prvom Naučno-tehnološkom parku Crne Gore
Datum objave: 15.06.2020 12:05 | Autor: Ministarstvo nauke

Ispis Štampaj stranicu


Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković ozvaničice početak radova na prvom Naučno-tehnološkom parku Crne Gore, u utorak 16. juna 2020. u 11 časova.

Na svečanoj ceremoniji prisutnima će se obratiti premijer Marković kao i izvršni direktor NTP-a Velibor Bošković. Ovom prilikom biće upriličeno i potpisivanje Ugovora o strateškom partnerstvu između NTP-a i Crnogorskog telekoma u vrijednosti od 1.5 milion eura. Ugovor će potpisati ministarka nauke dr Sanja Damjanović, izvršni direktor NTP-a Velibor Bošković, izvršna direktorica Crnogorskog telekoma Dzina Tsybulskaya i direktor sekora za razvoj proizvoda i digitalnu transformaciju Crnogorskog telekoma Dušan Banović.

Naučno-tehnološki park Crne Gore je izuzetno važan infrastrukturni i razvojni projekat Vlade Crne Gore ukupne investicije od 12 miliona eura koji će biti stavljen u funkciju do kraja sledeće godine. Ovo će biti mjesto za nove, tehnološki orjentisane, brzorastuće biznise, koje će ujedno podsticati izvoz IT usluga ali i privlačiti strane investicije.

Crna Gora otvara nove mogućnosti.

MINISTARSTVO NAUKE