Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте предсједника

Питајте предсједника

>

Премијер Марковић честитао Ускрс: Ове године највећи хришћански празник није само дуго очекивана радост, већ и прилика да сачувамо себе и своје ближње

Премијер Марковић честитао Ускрс: Ове године највећи хришћански празник није само дуго очекивана радост, већ и прилика да сачувамо себе и своје ближње
Датум објаве: 18.04.2020 09:00 | Аутор: СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Испис Штампај страницу


Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић честитао је грађанима и свештеницима у име Владе и своје лично Ускрс наводећи да највећи хришћански празник ове године није само дуго очекивана радост, већ и прилика да сачувамо себе и своје ближње; и да рационално сагледамо многа искушења која доноси епоха у којој живимо и стварамо.

„Ово је година бројних и тешких изазова које пред нас ставља глобални поредак. Опака и опасна епидемија корона вируса, угрозила је и паралисала читав свијет. На срећу свих нас, а захваљујући правовремним мјерама и дисциплини наших грађана, Црна Гора успијева да се одупре и сачува оно што је највредније – човјека и његово здравље. Због тога овогодишњи Ускрс није само дуго очекивана радост, већ и прилика да сачувамо себе и своје ближње. Прилика да рационално сагледамо многа искушења која доноси епоха у којој живимо и стварамо. А она су бројна, сложена и не без посљедица – ако изостане способност и одлучност да им се на прави начин супротставимо“ – поручио је предсједник Владе.

Премијер Душко Марковић је казао да зато мјере које спроводимо седмицама уназад треба посматрати као заједничку борбу да искоријенимо епидемију и очувамо здравље и животе људи.

„У тој борби ћемо успјети ако и сваки наредни дан, укључујући и ускршњи, будемо сложни и јединствени. Стога желим да тренутке који претходе овом великом празнику, проведете у личном и породичном миру, али и у тражењу одговора за све будуће изазове и искушења. На тај начин ћемо још радосније и свечаније дочекати Ускрс, као дан коначне човјекове побједе над смрћу и прогонством. У име вјечног трајања и обнављања природе и живота у њој, још једном вам честитам велики православни празник“ – казао је у ускршњој честитки предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ