Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте предсједника

Питајте предсједника

>

Предсједник Марковић честитао Песах: Императив је да у заједништву пронађемо снагу да из битке с епидемијом изађемо са најмање посљедица

Датум објаве: 09.04.2020 10:26 | Аутор: СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Испис Штампај страницу


Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић честитао је у име Владе и у своје име предсједнику Јеврејске заједнице Црне Горе Ђорђу Раичевићу и грађанима јеврејске вјероисповијести Песах, празник којим се обиљежава ослобађање јеврејског народа из древног ропства.

„Симболично, ове године у вријеме наступајућих благих дана, скоро све земље свијета па и Црна Гора покушавају да се изборе са епидемијом која угрожава оно што је најврједније.

Увјерен сам да смо правовременим и одлучним дјеловањем успјели да ситуацију у Црној Гори држимо под контролом. Мудрост и храброст да се суочимо са до сада највећом пријетњом по човјечанство, лежи у вјери за добро здравље и боље сјутра сваког грађанина и сваке породице.

Зато имамо императив да, у заједништву које чини вертикалу мултинационалног и мултивјерског бића Црне Горе, пронађемо снагу да из ове битке изађемо са најмање посљедица. Стога свим вјерницима честитам празник, са жељом да га ове године проведу у здрављу, у својим домовима, штитећи и себе и своје најближе“ – наводи се у честитки предсједника Владе Душка Марковића упућеној предсједнику Јеврејске заједнице Црне Горе Ђорђу Раичевићу.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ