Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте предсједника

Питајте предсједника

>

Премијер Марковић и гувернер Жугић: Влада и ЦБЦГ ће креирати сет мјера за ублажавање посљедица ЦОВИД - 19

Премијер Марковић и гувернер Жугић: Влада и ЦБЦГ ће креирати сет мјера за ублажавање посљедица ЦОВИД - 19
Датум објаве: 16.03.2020 14:12 | Аутор: КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Испис Штампај страницу


Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић разговарао је са гувернером Централне банке Црне Горе Радојем Жугићем како би Влада и ЦБЦГ, у сарадњи са комерцијалним банкама, креирале пакет мјера у циљу минимизирања негативног утицаја ЦОВИД - 19 на економију, грађане и привреду.

Премијер је истакао да је за Црну Гору приоритет здравље њених грађана, али да се такође мора водити рачуна и о економским параметрима те очувању економске активности.

„Свјесни смо позиције у којој се налазе наши грађани и највећи дио привреде. Настојимо да брзо и адекватно реагујемо како бисмо ублажили негативне посљедице које ће осјетити цио свијет због пандемије вируса корона“, рекао је премијер Марковић.

Гувренер Жугић је казао да ЦБЦГ већ предано ради на припреми сета мјера, а саговорници су се сагласили да је важно да се оне примјењују током кризе изазване вирусом корона и периода кратког опоравка.

Предсједник Владе је истакао да се до сада у овој кризној ситуацији показало да цио систем функционише те да свако носи свој дио одговорности.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ