Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте предсједника

Питајте предсједника

>

Црна Гора ће пружити подршку својим грађанима ма гдје се налазили

Црна Гора ће пружити подршку својим грађанима ма гдје се налазили
Датум објаве: 16.03.2020 13:19 | Аутор: СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Испис Штампај страницу


Свако ко жели да се из иностранства врати у Црну Гору, добродошао је кући, и Влада ће учинити све да му повратак обезбиједи – саопштио је премијер Душко Марковић након састанка са министрима вањских и унутрашњих послова, саобраћаја и поморства, и представницима институција које ће имати конкретна задужења по овом питању.

Предсједник Владе наложио је формирање посебног оперативног штаба чији задатак је да сачини одговарајуће евиденције наших грађана у иностранству, изврши неопходне провјере, и предложи мјере које имају за циљ конкретизацију активности. Посебно је наглашено да ће свако ко на овај начин стигне у Црну Гору бити подвргнут строгом здравствено-санитарном режиму у трајању од најмање двије седмице, а да ће карантински простор за те намјене бити одређен на првој наредној сједници Владе.

Црна Гора је донијела свеобухватне здравствено-безбједносне мјере, а њихово спровођење и постигнути резултати у заштити здравља, потврдили су способност наших институција да сачувају грађане и државу у амбијенту када је пандемија Корона вируса буквално на нашим границама.

И у таквој ситуацији, тражићемо и пронаћи рјешења за сваки појединачни захтјев који се испоставинашим институцијама, а то ће бити задатак оперативног штаба за чије хитно формирање је задужен министар унутрашњих послова.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ