Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте предсједника

Питајте предсједника

>

Премијер Марковић разговарао са италијанским министром одбране Гуеринијем: Црна Гора и њене институције су способне да превазиђу изазове

Премијер Марковић разговарао са италијанским министром одбране Гуеринијем: Црна Гора и њене институције су способне да превазиђу изазове
Датум објаве: 04.03.2020 11:31 | Аутор: СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Испис Штампај страницу


Црна Гора и Република Италија као пријатељске земље и савезници у НАТО-у дијеле вриједности данашње Европе и сматрају да је интеграција држава Западног Балкана у Европску унију услов стабилности овог региона и Европе у цјелини – констатовали су предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић и министар одбране Италије Лоренцо Гуерини.

Премијер је констатовао да су Црна Гора и њене институције способне да на демократски начин превазиђу све изазове.

Министар Гуерини је рекао да Италија придаје велику пажњу хибридном дјеловању трећих страна које би могле штетно утицати у земљама савезницама и земљама овог региона уопште.

„Италија вјерује у демократска рјешења за процесе који су актуелни у Црној Гори. Дијалогу и демократском одлучивању не смију да сметају никаква мијешања са стране“ – казао је министар Гуерини.

На састанку су констатовани одлични билатерални односи двију држава, посебно у економској сфери. Одлична сарадња у области одбране је крунисана школовањем наших официра у италијанским војним академијама и заједничким италијанско-грчким патролама у оквиру чувања црногорског неба.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

ФОТО И ВИДЕО: хттпс://флиц.кр/с/аХсмЛЛФоун