Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте предсједника

Питајте предсједника

>

Премијер Марковић разговарао са руководствима Побједе, ТВ Прва ЦГ и ТВ Нова М: Циљ Владе је да помогне одрживост ЦГ медија без обзира на њихову уређивачку политику

Премијер Марковић разговарао са руководствима Побједе, ТВ Прва ЦГ и ТВ Нова М: Циљ Владе је да помогне одрживост ЦГ медија без обзира на њихову уређивачку политику
Датум објаве: 03.03.2020 15:57 | Аутор: СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Испис Штампај страницу


Служба за односе с јавношћуСлужба за односе с јавношћу

Предсједник Владе Душко Марковић саопштио је данас на састанцима у оквиру иницијативе Савез за Европу да је циљ Владе да креира амбијент у којем ће црногорски медији бити одрживи те да Влада жели да постигне сагласност о потребним корацима у том правцу.

„Наш циљ у овом дијалогу са ЦГ медијима је да им, без обзира на уређивачке политике, помогнемо да буду одрживи. Препознајемо посебно искушење пред којим су данас штампани медији“ – рекао је Премијер на састанцима са директором и главним уредником Побједе Драшком Ђурановићем и директорицама ТВ Прва ЦГ Соњом Дробац и ТВ Нова М Иваном Шебек.

Констатујући изазове на црногорској медијској сцени сви саговорници су се сагласили да се у посљедње вријеме суочавамо са до сада невиђеном количином лажних вијести усмјерених против државе што изискује координацију државних органа и медија.

Предсједник Владе је исказао спремност да, након разговора са медијима, буду преиспитана нека рјешења у медијским законима. „Било би добро да о томе постигнемо сагласност са црногорском медијском заједницом“ – рекао је Премијер.

Састанцима су присуствовали министар културе Александар Богдановић и главни преговарач Црне Горе са Европском унијом Александар Дрљевић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

ФОТО И ВИДЕО ПОБЈЕДА: хттпс://флиц.кр/с/аХсмЛКзрУw
ФОТО И ВИДЕО ТВ ПРВА: хттпс://флиц.кр/с/аХсмЛКД8су
ФОТО И ВИДЕО ТВ НОВА М: хттпс://флиц.кр/с/аХсмЛКМ8о9