Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте предсједника

Питајте предсједника

>

У оквиру иницијативе Савез за Европу премијер Душко Марковић разговарао са директорицом Вијести Маријаном Бојанић

У оквиру иницијативе Савез за Европу премијер Душко Марковић разговарао са директорицом Вијести Маријаном Бојанић
Датум објаве: 02.03.2020 14:33 | Аутор: Кабинет предсједника Владе

Испис Штампај страницу


Дијалог који је Влада у оквиру иницијативе Савез за Европу отпочела са различитим друштвеним чиниоцима настављен је данас са Вијестима као значајним представником црногорске медијске заједнице.

Медији су важан друштвени актер и њихово мјесто је неизоставно у процесу европских интеграција који води наша земља. Стога Влада жели да се посвети са још више пажње свим аспектима сарадње, која подразумијева стални дијалог кроз указивања и конструктивне предлоге који долазе од стране медијске заједнице – истакао је на састанку премијер Душко Марковић.

Саговорници су коментарисали многа питања која се односе на законску и другу регулативу у области медија, укључујући и тему аудио-визуелних медијских услуга, маркетинга и тржишта, медијског мјерења, саморегулације, и других тема важних за функционисање и одрживост медија. Поред тога, разговарало се и о питањима напада на новинаре и имовину медија, и досадашњем одговору институција на тај изазов.

Премијер је истакао да је даље унапређење медијске сцене важно за владавину права као кључну вриједност за даљи свеукупни развој Црне Горе:

„Влада ће се на најбољи могући начин односити према медијској заједници уз пуно разумијевање критичког мишљења у објективном дјеловању и извјештавању свих медија, уз уважавање таквог приступа као значајног за унапређење демократије и даљи друштвени развој“ – рекао је Премијер.

Састанку са Маријаном Бојанић су, поред премијера Марковића, присуствовали потпредсједник Владе Зоран Пажин и министри Мевлудин Нухоџић и Александар Богдановић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ