Manja slova Veća slova RSS

Pitajte predsjednika

Pitajte predsjednika

>

Premijer Duško Marković u Londonu na IV Investicionom samitu za Zapadni Balkan

Premijer Duško Marković u Londonu na IV Investicionom samitu za Zapadni Balkan
Datum objave: 24.02.2020 10:24 | Autor: SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu


Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković je u Londonu gdje danas počinje IV Investicioni samit za Zapadni Balkan u organizaciji Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Regionalni investicioni samit započeće sa plenarnom sesijom na kojoj će se učesnicima obratiti predsjednik EBRD Suma Čakrabarti i premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković u svojstvu predsjednika Vlade države predsjedavajuće Savjetom Evropske unije.

EBRD je važan partner vlada Zapadnobalkanske šestorke u procesima tranzicije i jedan od najvećih pojedinačnih institucionalnih investitora u ovaj region u koji je EBRD od ranih devedesetih godina do sada uložila gotovo 12 milijardi eura.

Četvorogodišnjom Strategijom EBRD-a za Crnu Goru, usvojenom 3. maja 2017. godine, fokus aktivnosti Banke je usmjeren ka jačanju konkurentnosti privatnog sektora, pružanju podrške održivim praksama u sektorima turizma i nekretnina, kao i promociji energetske sigurnosti i efikasnosti na regionalnom nivou.

Pored premijera Markovića na Samitu učestvuju predsjednici vlada Srbije Ana Brnabić, Albanije Edi Rama, Kosova Aljbin Kurti, Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski i predsjedavajući Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija.

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković razgovaraće i sa specijalnim izaslanikom državnog sekretara SAD za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE