Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте предсједника

Питајте предсједника

>

Иницијатива Савез за Европу: Премијер Марковић са ЦЕМИ и ЦРНВО о могућностима проактивнијег приступа у европским интеграцијама

Иницијатива Савез за Европу: Премијер Марковић са ЦЕМИ и ЦРНВО о могућностима проактивнијег приступа у европским интеграцијама
Датум објаве: 21.02.2020 17:50 | Аутор: СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Испис Штампај страницу


СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕВише важних питања у циљу проактивнијег приступа у европским интеграцијама отворено је на данашњим састанцима предсједника Владе Црне Горе Душка Марковића и представника Центра за мониторинг (ЦЕМИ) и Центра за развој невладиних организација (ЦРНВО).

На састанцима, које Премијер води у оквиру иницијативе Савез за Европу, предложене су активности у циљу бржег напретка Црне Горе на путу ка ЕУ, бољих резултата у области владавине права, независности и транспарентности институција као и самог процеса европске интеграције, те јачања међусобног повјерења.

Током разговора са представницима ЦЕМИ-ја, на челу са предсједником Управног одбора ове организације Златком Вујовићем, посебна пажња је посвећена предлозима за проактиван приступ у проналажењу рјешења важних за снажење повјерења у изборни процес.

Осим о поменутим темама, са извршном директорицом ЦРНВО Аном Новаковић и њеним колегиницама, разговарано је и о питањима важним за јачање повјерења између Владе и цивилног сектора.

Влада, која је на челу са премијером Марковићем покренула иницијативу Савез за Европу, жели са релевантним друштвеним и политичким актерима разговор о могућим рјешењима којима ће се превазићи подјеле у друштву како би се остварио наш неспоран циљ – пуна интеграција Црне Горе у ЕУ. Интерес Владе је свакако и веће повјерење, боља сарадња и резултат који из тога треба да проистекне.

Састанку су присуствовали и министарка јавне управе Сузана Прибиловић и главни преговарач са ЕУ Александар Дрљевић.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ