Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте предсједника

Питајте предсједника

>

Премијер Марковић примио делегацију Деутсцхе Телекома: Њемачки оператер спреман да учествује у најављеној црногорској Дигиталној коалицији

Премијер Марковић примио делегацију Деутсцхе Телекома: Њемачки оператер спреман да учествује у најављеној црногорској Дигиталној коалицији
Датум објаве: 21.02.2020 13:53 | Аутор: СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Испис Штампај страницу


Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић примио је делегацију Деутсцхе Телекома који послује у педесет држава, међу којима је и наша земља.

Премијер је упознао саговорнике са стратешким политикама Владе које су у протекле три године довеле до високог привредног раста, повећања директних страних инвестиција посебно у области туризма, енергетике и у посљедње вријеме пољопривреде и пораста запослености и додао да је циљ Црне Горе да и у наредном раздобљу задржи високе стопе раста као основ даљег напретка економије и повећања животног стандарда.

У разговору са чланом Менаџмента одбора Деутсцхе Телекома задуженим за пословање компаније у Европи Сринијем Гопаланом и извршном директорицом Црногорског телекома Дином Цибулскајом исказао задовољство пословањем компаније у нашој земљи истакавши да посебно цијени висок степен друштвене одговорности ове компаније која је значајна средства уложила у црногогорски систем образовања и у наш спорт.

Закључено је да најављена дигитална коалиција, коју је иницирала црногорска привреда, представља одличан основ за даље инвестиције Деутсцхе Телекома у Црну Гору и стратешку сарадњу ове компаније и Владе. „Дигитална економија нам је у фокусу. Дјелујемо и самостално и у сарадњи са Европском унијом, кроз Берлински процес. Очекујемо да Деутсцхе Телеком буде значајан актер нашег новог процеса дигиталне економије“ – рекао је премијер Душко Марковић. Представници њемачке компаније саопштили су да имају озбиљне намјере да учествују у нашој дигиталној економији имплементацијом савремених сигурних дигиталних рјешења.

Деутсцхе Телеком је представио предсједнику Владе планове улагања у нове технологије и имплементације најновијих технолошких рјешења укључујући и технологију 5Г.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ