Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте предсједника

Питајте предсједника

>

Премијер Марковић на Милочерском развојном форуму: За одговоран однос према животној средини важна оштра казнена политика

Премијер Марковић на Милочерском развојном форуму: За одговоран однос према животној средини важна оштра казнена политика
Датум објаве: 17.09.2019 15:37 | Аутор: КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Испис Штампај страницу


За одговорнији однос према животној средини важна је едукација али и оштра казнена политика, казао је предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић на XXИВ регионалном Милочерском развојном форуму на Цетињу.

„Загађивач мора бити кажњен без обзира на то да ли је појединац или компанија. Не смијемо дозволити да се понови загађење какво је било у ријеци Ћехотини у Пљевљима, у Лиму у Бијелом пољу или као што је загађење ријеке Зете“, казао је премијер Марковић који је говорио на панелу „Екологија – едукација и бизнис“.

Екологија је, истакао је премијер, једно од ријетких питања око којег је постигнут консензус још 1991. године: „Већина грађана разумије важност очувања животне средине али то је у супротности од онога што видимо сваки дан око нас. То је забрињавајуће“.

Предсједник Марковић је истакао да Влада троши преко 50 милиона еура за санацију црних еколошких тачака – елиминацију грита у Бијелој, санацију одлагалишта пепела у Пљевљима, санацију индустријског отпада из КАП-а. Он се осврнуо и на изградњу аутопута и казао да је аутопут пројекат вијека, али да не смије и вјерује да неће трајно девастирати животну средину.

У уводном излагању, осврћући се на поруке са претходног Милочерског форума и дешавања након њега, предсједник Марковић је казао да је задовољан радом Владе у претходној години.

„Убрзо очекујемо коначне резултате економског раста за 2018. годину и он ће износити 5 одсто. Тај раст прати све позитивне елементе економске и фискалне политике“, рекао је предсједник Владе Црне Горе.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ